Derfor har vi dyrepoliti

Derfor har vi dyrepoliti

Dette er ingen hyggelig post, men jeg er rimelig sint nå. På den ene siden er det en forferdelig sak der politiet har fanget en grusom og motbydelig person, og på den andre siden er det et svært godt eksempel på hvor viktig det er at vi har en dyrevelferdslov og et dyrepoliti.

Jeg har jo tidligere skrevet om at de gjør forsøk med dyrepoliti i Trondheim fra og med april 2015. Her forleden kom jeg over en sak mens jeg satt og drakk morgenkaffen, og jeg satte nesten kaffen i halsen. I adresseavisen kunne jeg lese at en 19-åring nå var arrestert og siktet for å ha drept og flådd en katt. Saken er jo forferdelig grusom, og dette viser hvor viktig det er at vi har lover som beskytter dyrs rettigheter og straffer slike mennesker.

Senere i uka får vi vite at den samme 19-åringen i avhør har fortalt hvordan han fantaserte og drømte om å mishandle unge jenter. En person som kan drepe og mishandle en katt uten videre, nærmest for moro skyld, er et ondt menneske uten samvittighet, som gjerne kan finne på å skade mennesker. Denne typen folk må vi holde unna samfunnet, og med dyrepolitiet og dyrevelferdsloven får vi muligheten til å straffe og behandle slike syke mennesker før de kan gjøre større skade.

Jeg blir bare trist, og håper at tenåringen kan behandles, slik at han ikke gjør slike ting igjen. Selv om det virker som han kan få en streng straff, vet jeg ikke om jeg synes den er streng nok, når vi ser hvilke tanker og motiver han har.

Jeg tror jeg avslutter med et bilde av en katt. Med pelsen på.

Cute-Cat-1024x640

(Visited 197 times, 1 visits today)