Kattevett

Kattevett

Mange barn og voksne er glad i katter. Det er jo kanskje ikke så rart. Det er lite som er så nydelig som små kattunger. Dessverre er det ikke alle som er så flinke til å ta vare på katten sin. Noen anskaffer seg kattunge, som sommerhobby for ungene. Så hives den ut når sommeren er forbi. Andre beholder katten, men verken kastrerer eller chipper den. Det fører også til en del negative konsekvenser.

Ta vare på katten din

Ønsker du eller ungene en katt, så sørg for å få den kastrert. Kattunger kan faktisk bli drektige allerede ved fire måneders alder. Så om du ikke har lyst til å få enda flere små, er kastrering et lurt grep. Kastrerte katter er i tillegg mer kjærlige, de holder seg nærmere hjemmet (løper ikke på damejakt) og du slipper bryet med p-piller dersom du har hunnkatt. Det finnes faktisk noe som heter katteaids og det er til og med dødelig. Dersom du kastrerer katten din, minsker risikoen for denne dødelige sykdommen betraktelig. En annen stor fordel ved kastering er at katten ikke sloss med andre katter, noe som gir mindre bråk og færre irriterte naboer. Følg med hos dyrlegen der du bor, det hender nemlig flere ganger i året at disse har spesialtilbud på kastering og id-merking av katt.

Chip katten din

En annen viktig ting er å chippe katten din. Det gjøres også enkelt og greit hos dyrelegen. Mange puser går seg bort. De har faktisk ikke stedsans før de er året! På dyreidentitet.no legges eieren inn med navn og adresse. Så skulle det skje noe med katten din, som at den går seg bort, er det lett for andre å få

katten tilbake til deg. Det aller siste jeg skal nevne i dette innlegget om kattevett, handler om kulde. La katten gå ut, om den vil. Bare sørg for at den kan komme seg inn igjen eller har et lunt sted å være til du kan slippe den inn. Katten er sårbar overfor kulde og kan få både alvorlig urinveisinfeksjon og frostskader. Det unner vi vel ingen katt.

Katten fryser

Vær en god katteeier og ta hensyn til katten og dens ve og vel. Den er et levende vesen, som fortjener et godt liv.

(Visited 110 times, 1 visits today)