Risotto m/gresskar

Risotto m/gresskar

Risotto er nydelig, og krever ikke all verden av kokkeegenskapene dine. Gode råvarer, stekepanner og du er i mål før du aner det. Testet denne oppskriften her om dagen, virkelig å anbefale!

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 250 g gresskar
  • 2 ss olivenolje
  • 14 ts revet muskatnøtt
  • 14 ts malt kanel
  • 1 stk løk
  • 500 g arborioris (risottoris)
  • 2 dl hvitvin (eller 3 ss hvitvinseddik i vann)
  • 8 dl varm grønnsakbuljong (utblandet)
  • 150 g frosne erter
  • 50 g revet parmesan
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  1. Skrell gresskaret og del det i jevne biter. Varm halvparten av oljen i en dyp stekepanne og stek gresskarbitene til de er blanke og begynner å få litt farge. Sett til side.
  2. Hakk løk. Varm resten av oljen i en kjele og fres løken til den er myk og blank. Hell i risen og la den frese med i ett minutt.
  3. Hell i hvitvin/vann og la det koke nesten helt inn. Spe med 1/4 av grønnsaksbuljongen. Kok inn og spe igjen. Rør om i blant, slik at risottoen ikke setter seg i bunnen.
  4. Fortsett å spe og kok inn til risen har absorbert nesten all væsken. Dette tar ca. 20 minutter. Risottoen skal ha konsistens som en litt tynn grøt, og risen skal være «al dente» – ha litt tyggemotstand.
  5. Bland inn de stekte gresskarbitene, erter og revet parmesan. Smak til med salt og kvernet pepper. Juster eventuelt konsistensen med litt mer buljong.

Vel bekomme!! Må vell nevne at oppskriften har jeg stjålet på nett hos matprat. Hvorfor finne opp kruttet på nytt, når det er så godt som dette? 😉

Risotto med gresskar

(Visited 15 times, 1 visits today)