Veganermat

Veganoppskrift – Brokkolisuppe med ferske rundstykker

Veganoppskrift – Brokkolisuppe med ferske rundstykker


Brokkolisuppe med ferske rundstykker

Lyst å forsøke deg på en veganrett? Her får du noen supergode oppskrifter du kan forsøke selv. Inviter dine venner, imponer din kjære eller andre nære. Utfordre deg selv og de du bor sammen med. Lev en uke uten animalske produkter. Kjenn forskjellen i både kroppen og samvittigheten. Start med en uke på vegetarkost, dersom det blir litt for mye å kutte ut alle animalske produkter.

Forsøk deg på denne fristende brokkolisuppen med ferske rundstykker med gresskarfrø til;
Oppskrift Brokkolisuppe
Brokkolisuppe er enkelt å lage selv.
Når den er hjemmelaget ser den i tillegg mye grønnere og friskere ut enn den du kjøper ferdig. Det er mye enklere enn du tror å lage dette.  Som middag til 3 personer trenger du 2 brokkoli, som du kutter i grove biter. Del en stor gul løk i båter. Fordel grønnsakene i bunnen på en ildfast form. Hell litt rapsolje over dem. Stek disse på 225 grader i ca 15 minutter. Legg dette i en stor kjele, og tilsett 2 fedd med grovhakket hvitløk. Hell vann i gryten slik at grønnsakene nesten er helt dekket. Kok dette i 5 minutter. Kjør så alt sammen med en stavmikser til du får en jevn konsistens. Tilsett ønsket krydder. For en litt sterk utgave kan du tilsette chilipulver eller cayennepepper, i tillegg til salt og pepper.

Rundstykker med gresskarfrø kan lages med bare hvetemel, eller du kan lage de med soyamel og glutenfritt mel for enda bedre bakeresultat. For å lage 8 rundstykker skal du bland sammen følgende;

  • 4 dl lunkent vann
  • 1 ts tørrgjær
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 1 dl gresskarfrø
  • 2 dl soyamel
  • ½ dl glutenmel
  • 5 dl hvetemel

La deigen heve i 45 minutter, før du lager 8 rundstykker, som du strør noen gresskarfrø over til pynt. Stek rundstykkene i 15 minutter på 200 grader.

Bon appétit! Hvem sa at veganmat er kjedelig?

Les Mer